Greek Philosophy experience

 

 

24/06-29/06/2018

 

Αγκαλιάστε την Ελληνική φύση & την παράδοση εξελίσσοντας τον εαυτό σας! 


 journey-seminar-gal-6journey-seminar-gal-4journey-seminar-gal-1

Συνδυάζοντας τον τουρισμό με τις διακοπές, μέσα από τις πολλαπλές διαδικασίες προσωπικής ανάπτυξης που προσφέρουν οι Εκφραστικές Τέχνες και τα Βιο-σω-ματικά Εργαστήρια Αυτογνωσίας και Επανασύνδεσης, κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις πρωταρχικές βασικές της ανάγκες και με την μοναδικότητα του εαυτού της. Έτσι όλοι μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να αναδυθούν και να ενισχυθούν πλευρές και στοιχεία του που πριν έμοιαζαν άγνωστα.

Στο εξειδικευμένο πρόγραμμα που παρουσιάζουμε, αναλαμβάνουμε την αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων ώστε να βιώσουν αξέχαστες, καινοτόμες διακοπές που βασίζονται στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για απόδραση, ψυχαγωγία, προσωπική ανάπτυξη, γνώση και δημιουργία.

Βασικά «οχήματα» θα είναι:

Το φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Σύρου

Η εμπειρία μέσω των εργαστηρίων

Η Αυτογνωσία και η Επανασύνδεση

ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να φτάσουν στον διπλό προορισμό τους : την απόλαυση & την εξέλιξη Νου, Καρδιάς και Σώματος. Η Σύρος ενδείκνυται για την «αειφόρο» τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας 365 μέρες τον χρόνο. Με έρεισμα λοιπόν την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτισμικών πλεονεκτημάτων στο νησί της Σύρου και γνώμονα ότι η γνώση, η εμπειρία και η αναψυχή ενισχύουν την ικανότητα της ανθρώπινης δημιουργικότητας και αυτοπραγμάτωσης – της τάσης δηλαδή του ανθρώπου να γίνει οι δυνατότητες τις οποίες διαθέτει - δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δύο προορισμοί!».

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Σκοπός & Στόχος

Έχοντας βιώσει το όφελος από εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση διαφορετικών ειδών τέχνης (εικαστικά, κίνηση, μουσική, θέατρο ) εμπνευστήκαμε τη δημιουργία εργαστηρίων -ομάδων που προάγουν την αυτοέκφραση, την φροντίδα συναισθημάτων και την επικοινωνία με αποτέλεσμα την προσωπική εξέλιξη των συμμετεχόντων, μέσα από δημιουργικές διαδικασίες και ταυτόχρονα ποιοτικές διακοπές και εξερεύνηση τουριστικών περιοχών ανά την Ελλάδα.

Το νησί της Σύρου αποτελεί το φετινό προορισμό μας καθώς αποτελεί τόπο ανεξάντλητων πολιτισμικών στοιχείων, ανεξερεύνητης φύσης, και κυκλαδίτικης ομορφιάς. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση διαφορετικών ειδών τέχνης ως μέσο για προσωπική ανάπτυξη, μπορούν να συνεισφέρουν μια μοναδική εμπειρία εσωτερικής ανάτασης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Η ομορφιά του νησιού και η προσωπική δημιουργία εικόνων μέσα από τις εκφραστικές τέχνες είναι το κλειδί για να σχεδιάσουμε «εκ των έσω» την ποιότητα της ζωής που θέλουμε να βιώνουμε καθημερινά. Όπως αναφέρει και ο Peter London ,«Η Τέχνη είναι ο εξωτερικευμένος χάρτης του Εσωτερικού Εαυτού μας».

 journey-seminar-sm-10-1one-journey-seminar-1-605x465one-journey-seminar-2-605x465

Θέματα Μαθημάτων

Στα εργαστήρια – ομάδες, με την καθοδήγηση του Expressive Arts Coach και δασκάλου με πολυετή πείρα, Dr Avi Goren Bar και της ομάδας του, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν και να δημιουργήσουν πλευρές του εαυτού τους που μέχρι τώρα φαίνονταν άγνωστες. Σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι κανείς καλλιτέχνης, ζωγράφος, χορευτής ή μουσικός για να απολαύσει τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αντιληφθούν «πώς» το καλλιτεχνικό δημιούργημα συνδέεται με την τεχνική, το στυλ, το οργανωτικό επίπεδο, την πράξη, τις αισθητηριακές δεξιότητες και τον εσωτερικό τους κόσμο και «τι» σχετίζεται με το περιεχόμενο, τις συγκρούσεις, τις ενορμήσεις, τις φαντασιώσεις, την ιστορία, την πλοκή και τις επιθυμίες του Εγώ.

Μέσα στις 20 συνολικά ώρες βιωματικών εργαστηρίων και με την υποστήριξη και ενθάρρυνση του Dr Avi Goren Bar και της ομάδας του θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

ενισχύσουν μέσα από τις εκφραστικές τέχνες την ικανότητα τους να είναι ανθεκτικοί και ευέλικτοι σε πρωτόγνωρες εμπειρίες

αναγνωρίζουν περισσότερο τις ασυνείδητες επιλογές τους

σχετίζονται πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά με τους άλλους.

Μέσα από την ομαδική συνεργασία θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε οι συμμετέχοντες να βιώσουν:

Το όφελος από την αίσθηση του «ανήκειν» σε μια κοινότητα που παρέχει υποστήριξη και δυνατότητα να μοιράζεται εμπειρίες με τους άλλους .

Ανακούφιση από το στρες της καθημερινότητας, νέες εμπειρίες, πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ των μελών της ομάδας.

Αλληλεπίδραση με θετικούς και χρήσιμους τρόπους καθώς και αλληλοβοήθεια.

 

 Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία των εργαστηρίων-ομάδων θα περιλαμβάνει επεξήγηση-εισήγηση από τον εκπαιδευτή, καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, ανάλυση των έργων και ανταλλαγή εμπειρίας σε μικρές ομάδες και δυάδες. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν μέσα από εικαστικά, δημιουργία κολλάζ, κίνηση και μουσική. Οι διάφορες μορφές τέχνης θα αξιοποιηθούν ως μέσο έκφρασης και ως μέσο έμπνευσης. Οι συμμετέχοντες δηλαδή θα μπορούν είτε να δημιουργήσουν οι ίδιοι κάποιο καλλιτεχνικό έργο, είτε να εμπνευστούν από ένα είδος τέχνης για να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις.

 one-journey-seminar-5-605x465one-journey-seminar-4-605x465 1journey-seminar-gal-4

Ενότητες

«Αυτοσχεδιασμός: Το ταξίδι και η Ιθάκη»

1η Ενότητα

Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η ικανότητα να αυτοσχεδιάζουμε;

Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της ενότητας είναι για να αντιληφθούμε πως όλη η ζωή μας είναι ένας αυτοσχεδιασμός. Καθώς δεν έχουμε ξαναζήσει ούτε θα ξαναζήσουμε, καθώς τα απρόοπτα και τα γεγονότα δεν μπορούν να προγραμματιστούν και να σχεδιαστούν, η ικανότητα του να μπορεί να αυτοσχεδιάσει κανείς με τα υλικά ή αλλιώς με τα δεδομένα που έχει κάθε στιγμή, αποτελεί πολύ σημαντικό εφόδιο για τη ζωή.

Όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη Αυτο-Σχεδια-Ζω, η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη ζωή μας και για τα όποια σχέδιά μας ή στόχους μας. Είναι το ταξίδι μας για την Ιθάκη! Από εμάς εξαρτάται αν θα το απολαύσουμε, αν θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε όλα όσα περιλαμβάνει αυτό το ταξίδι ή αν θα βιαζόμαστε να φτάσουμε στον προορισμό, αγνοώντας τα εμπόδια, τις λύσεις και τα οφέλη του ταξιδιού.

Στην ενότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το «ηρωικό» κομμάτι του εαυτού τους, με την πλευρά της προσπάθειας, της επίτευξης στόχων και της μαχητικότητας. Θα δοκιμάσουν τρόπους αυτοσχεδιασμού μέσα από τις Τέχνες και τον τρόπο που εκφράζει τον καθένα. Θα βιώσουν την αξία της ολοκλήρωσης ενός καλλιτεχνικού έργου, αλλά και τον πλούτο που φέρνει αυτή η διαδικασία. Πριν δε την ολοκλήρωσή του καλλιτεχνικού τους έργου, την «Ιθάκη» τους, θα έχουν απολαύσει τον αυτοσχεδιασμό τους , το ταξίδι!

«Ο εαυτός μου και οι άλλοι: Πώς σχετίζομαι με τους άλλους;»

2η Ενότητα

Ίσως να έχουμε παρατηρήσει πως κάποιες συμπεριφορές ή κάποιες δυσκολίες στις σχέσεις μας με τους άλλους επαναλαμβάνονται σε διαφορετικά πλαίσια και με διαφορετικούς ανθρώπους. Συχνά αναλαμβάνουμε ρόλους και υιοθετούμε στάσεις που μπορεί να μας δυσκολεύουν ή και να μας επιβαρύνουν.

Στην ενότητα αυτή θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν περισσότερο τον τρόπο που σχετίζονται, συνεργάζονται και επικοινωνούν με τους άλλους. Ποια στοιχεία του εαυτού τους είναι αυτά που τους διευκολύνουν και ποια αυτά που τους δυσκολεύουν. Ποια είναι η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς, πώς νομίζουμε πως φαινόμαστε και πώς τελικά θέλουμε να φαινόμαστε.

Ως μέλη μιας ομάδας που θα συνεργαστούν για την παραγωγή ενός κοινού έργου, θα εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και θα μπορέσουν να δοκιμάσουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Γίνε ο δημιουργός της Ζωής σου μέσα από τη Δράση, τη Φαντασία, την Έμπνευση , τα Όνειρα, την Παρορμητικότητα και τη Μαγεία.

Γίνε Εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.

Αν μια εικαστική δημιουργία, μια κίνηση ή μια μελωδία αποκτήσουν φωνή, πρόσωπο, σώμα...

Ζήσε, Αγάπησε, Διασκέδασε, Γέλασε μέσα στη μαγεία της έκφρασης χρησιμοποιώντας κάθε μορφή Τέχνης.

 

Ημερήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

07.30. Αναχώρηση από Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τον συνοδό μας.

11.00. Άφιξη στο λιμάνι στο λιμάνι της Σύρου. Άμεση μετακίνηση στο ξενοδοχείο μας «Αλκυών» με το πούλμαν μας και παραλαβή δωματίων.

12.30. Ελαφρύ μεσημεριανό.

13.00 – 17.00. Εργαστήριο Εκφραστικές Τέχνες

17.00 – 19.00. Ελεύθερος χρόνος

19.00. Αναχώρηση για την Ερμούπολη

20.30 – 22.00. Θέατρο Απόλλων όπου θα απολαύσουμε την τελευταία βραδιά στο ετήσιο Tango Festival Σύρου.

22.00. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

ΗΜΕΡΑ 2η ΗΜΕΡΑ 3η ΗΜΕΡΑ 4η ΗΜΕΡΑ 5η ΗΜΕΡΑ 6η  αναλυτικά εδώ

Last modified on 23 May 2018
You are here SEMINARS Greek Philosophy experience