ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη πλαγιά του Μέγα Γιαλού στο νότιο μέρος του νησιού και είναι σε ύψωμα προσφέροντας αμφιθεατρική θέα πάνω στη θάλασσα και στα γειτονικά Κυκλαδονήσια. Το πλεονέκτημα της περιοχής είναι η ησυχία και η δυνατότητα που δίνει σε κάποιον να βρεθεί εύκολα είτε πάνω στο βουνό είτε δίπλα στη θάλασσα περπατώντας μόλις 5 λεπτά. Η κεντρική παραλία του χωριού βρίσκεται στα 600 μέτρα και πολλοί μικροί ορμίσκοι κάνουν την εμφάνισή τους σε ορατά ή πιο κρυφά σημεία της ακτής… για όσους επιθυμούν να βρουν το δικό τους μυστικό βράχο για ηλιοθεραπεία, βουτιές και εξερεύνηση του πανέμορφου βυθού της περιοχής. 

Το ολόλευκο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας πίσω από το ξενοδοχείο προσφέρει μία πανέμορφη διαδρομή 20 λεπτών πάνω στο βουνό καθιστώντας τον προορισμό ιδανικό για διαλογισμό και περισυλλογή. Στο ήρεμο χωριό του Μέγα Γιαλού θα βρει κανείς ένα μικρό μίνι μάρκετ στη κεντρική παραλία και μία παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα στα 15 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο. Η στάση του λεωφορείου είναι στα 3 λεπτά με τα πόδια δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν νοικιάσει κάποιο όχημα να μετακινηθούν εύκολα σε πολλά μέρη του νησιού.

πωσ θα μασ βρειτε

Η πόλη του νησιού είναι η Ερμούπολη, όπου βρίσκεται το λιμάνι, και απέχει 10 χιλιόμετρα από τον Μέγα Γιαλό. Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σύρο διάρκειας 2:30 – 4 ωρών ανάλογα με το πλοίο καθώς και από άλλα γειτονικά νησιά όπως τη Μύκονο, τη Τήνο και τη Πάρο.

Το αεροδρόμιο της Σύρου απέχει 9 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο και δέχεται πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Πολλοί επιλέγουν τη πρόσβαση μέσω του αεροδρομίου της Μυκόνου το οποίο δέχεται και διεθνείς πτήσεις από Παρίσι, Μπορντό, Νάντη, Μυλούζη, Λυών, Γενεύη, Ρώμη, Μιλάνο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Λάρνακα και Κωνσταντινούπολη. Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που συνδέει τη Μύκονο με τη Σύρο διαρκεί 1 ώρα και εκτελείται καθημερινά.