στην καρδια των κυκλαδων

Στο κέντρο του Αιγαίου ανάμεσα στα γειτονικά Κυκλαδονήσια, η Σύρος ξεχωρίζει σαν πρωτεύουσα του νομού από τον τρόπο που συνδυάζει τις ξεχωριστές της ομορφιές. Η γραφική Κυκλαδίτικη παράδοση συνυπάρχει γοητευτικά με την αρχοντική και νεοκλασική της κληρονομιά δημιουργώντας ένα αξιοθαύμαστο πολιτισμικό παρόν. 

ενασ αρχαιος πολιτισμοσ

Ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, ο Κυκλαδικός, κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά του σε βράχους και βουνά της Σύρου παραμένοντας ένας κρυμμένος θησαυρός γραμμένος σε σελίδες από πέτρα. 

η ιστορια τησ ελλαδασ

Η βιομηχανία, το εμπόριο και η ναυτιλία που αναπτύχθηκαν στη Σύρο, όταν ακόμα ο Πειραιάς δεν υπήρχε στο χάρτη, σημάδεψαν σε αμέτρητους τομείς τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία ορίζοντας τη Σύρο εν γένει ως μία σπάνια και αξιοθαύμαστη πρωτοπορία.

το νησι των φεστιβαλ

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει δυνατά στη Σύρο με θέατρο, σινεμά, χορό, συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και φεστιβάλ όλων των ειδών που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άξια έχει βαφτιστεί «νησί των φεστιβάλ» διατηρώντας τη μοναδική ιδιαιτερότητά της… τη μία μέρα μπορείς να δεις όπερα και την άλλη να χορέψεις παραδοσιακούς χορούς σε κάποιο πανηγύρι.

σπανιο γεωλογικο φαινομενο

Η Σύρος είναι μία ξεχωριστή γεωλογική περίπτωση παγκοσμίως μετατρέποντάς τη σε πόλο έλξης μοναδικού ενδιαφέροντος για γεωλόγους, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο.

πρωτοτυπη φυση

Τα καταπράσινα βουνά της Σύρου τους Χειμερινούς μήνες, με πλήθος από άνθη την Άνοιξη, δίνουν τη θέση τους στα ατελείωτα χρυσαφί χωράφια που χτενίζει άφοβα ο αέρας του Καλοκαιριού. Το χρυσαφί και μπλε τοπίο αποκτά πορτοκαλί αποχρώσεις από τα έντονα ηλιοβασιλέματα του Φθινοπώρου… Στη Σύρο, κάθε μήνας που περνάει, φέρνει και ένα διαφορετικό τοπίο. Τα πράσινα λιβάδια μετατρέπονται σε μωβ, κίτρινους, κόκκινους και χρυσαφί κάμπους… το μόνο που δεν αλλάζει είναι η παιδική μας επιθυμία να τρέξουμε μέσα τους…

Το Αλκυών προτείνει μοναδικούς τρόπους για μία
αυθεντική εμπειρία της Σύρου

Δραστηριοτητες

Πεζοπορία

Ξεναγήσεις

Μαθήματα Μαγειρικής

Κρυφές Παραλίες

Διαλογισμός - Μασάζ - Yoga

Κατάδυση

Μάζεμα βοτάνων

Μυστικά της Φύσης

Ιππασία δίπλα στη Θάλασσα

Εκδρομή με σκάφος

Sup, canoe, windsurfing

Παρασκευή λουκουμιού

Ρεμπέτικη μουσική

Νεοκλασική Αρχιτεκτονική

Εκκλησίες & Ξωκλήσια

Παραδοσιακοί Χοροί

Φωτογραφιες